fbpx
Pawiroredjo: vertrouwen in CBvS en de politiek is weg

GFC NIEUWS- “Het gaat nu heel moeilijk in het land, maar één belangrijk punt speelt en dat is het weggeëbd vertrouwen in de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zegt Jerrel Pawiroredjo, ondervoorzitter van de NPS.

Hij sprak vrijdagavond tijdens een bijeenkomst van de partij. “Als het vertrouwen in de Bank weg is, krijg je weer een situatie als die van 1980. Inflatie, geldontwaarding, koopkrachtvermindering en armoede,” waarschuwde hij.

Volgens de politicus is het vertrouwen in de politiek ook weg. De NPS zal volgens hem er alles aan doen om het vertrouwen van het volk te herwinnen.

Pawiroredjo: “de regering heeft tien jaar de kans gehad om zich te bewijzen en kijk waar we in beland zijn. Met Gregory Rusland werk ik al twintig jaar samen. Rusland is geen ‘dansiman’, hij is geen ‘modoman’. Hij is een verstandige kerel die weet welke koers hij opgaat, die een visie heeft over hoe hij dit land moet inrichten. En die weet hoe hij de kennis van de deskundige mensen om zich heen moet gebruiken om het land welvarend te maken.

“Meneer Rusland is diegene waarin wij het volste vertrouwen hebben dat hij het land verder op een goede manier zal leiden. De NPS zegt dat Rusland voor het presidentschap gaat. Wij ondersteunen dat.

“Als u niet stemt, geeft u de huidige regering de kans aan de macht te blijven. Past u op met de partijen HVB en BEP. Stemt u op deze twee partijen, geeft u uw stem aan de NDP,” aldus Pawiroredjo.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.