fbpx
Paus: ‘gelovigen’ moeten stoppen met schijnheiligheid

Paus Franciscus heeft genoeg van de schijnheiligheid van sommige ‘gelovigen’ die een “schandalig hypocriet leven” leiden.

De paus liet zich donderdagmorgen hierover uit tijdens een privé mis in zijn residentie.

De pontifex maximus zei over een deel van zijn 1,2 miljard leden tellende kudde: “Het is schandalig om het ene te zeggen en het andere te doen. Dat is een dubbel leven.”

Franciscus had eerder al gelamenteerd over parochianen die zich als “papegaaien” gedragen door wel trouw de kerk te bezoeken, maar niet uit te blinken in het doen van goede daden. 

“Je hebt van die mensen die zeggen ‘Ik ben heel katholiek, ik ga altijd naar de mis, ik hoor bij die en die gemeente” zei de paus volgens Radio Vaticaan

“Maar”, voegde de kerkvorst toe, “zij betalen hun werknemers geen behoorlijk salaris, zij buiten mensen uit, doen vieze zaakjes.”

Hij gaf ook zijn priesters van langs en zei dat het seksueel misbruik van kinderen door priesters net een “satanische mis” is. Hij riep zijn kardinalen op zich niet langer te gedragen als “prinsjes” en waarschuwde de katholieken binnen de Italiaanse maffia dat zij bezig zijn zichzelf uit de kerk te zetten.

Teveel christenen gedragen zich op deze manier, zegt de heilige vader. “Maar wanneer iemand zó katholiek is, is die beter af als atheïst”, preekte hij.

Katholieke gelovigen moeten doen wat zij belijden, vindt de paus.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…