Paus Francis spreekt VN Summit toe

Paus Francis heeft de VN Summit voor de aanname van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen” van 25-27 september 2015 in New York ook bijgewoond. Voorafgaand aan de Summit heeft Paus Francis voornoemde bijeenkomst toegesproken.

Dit is een historisch moment omdat het de eerste keer is in de geschiedenis van de Verenigde Naties dat een Paus de Algemene Vergadering van de VN heeft toegesproken.

Paus Francis benadrukte volgens een bericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de VN heeft bijgedragen aan het terugbrengen van de vernietigingscapaciteit van de mensheid tot beheersbare proporties. Voorts benadrukte hij de noodzaak voor hervorming van de VN Veiligheidsraad en de internationale financiële instituten om beter te kunnen inspelen op veiligheids-en economische crises.

De paus vroeg eveneens de aandacht voor onderwerpen zoals: godsdienstvrijheid, spirituele vrijheid, het recht op onderwijs ook voor meisjes, en het recht op een gezond milieu. Hij typeerde het laatste nadrukkelijk door aan te geven dat als wij de natuur vernietigen, wij daardoor ook de mens vernietigen.

Overige berichten