Paul Somohardjo kan prijzen in winkels omlaag brengen als hij harde strijd aangaat met malafide importeurs

Somohardjo Paul

GFC NIEUWSREDACTIE- De Surinaamse politicus, partijleider en weldoener Paul Somohardjo moet alle ondersteuning krijgen om de strijd aan te gaan met malafide importeurs en winkeliers zodat er voelbare prijsverlagingen worden doorgevoerd die ten goede komen aan het volk.

De afgelopen jaren hebben de prijsverhogingen van met name levensmiddelen en diensten gezorgd voor een enorme verarming van veel burgers in Suriname.

Het gevolg is dat een merendeel binnen de samenleving simpelweg niet zo makkelijk meer uitkomt met hun salaris.

De voormalige minister van sociale zaken en parlementsvoorzitter is al een tijd geleden begonnen met het wekelijks openen van ABOP- PL  volkswinkels waar er goedkoper boodschappen kunnen worden gedaan.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Stopzetting alle autoverzekeringen Surinaamse verkeerscriminelen, brokkenmakers moeten meer betalen

Wij ondersteunen dit sociale en grootschalige project van de heer Paul Somohardjo ten volle, staat in een verklaring van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) die naar GFC Nieuws is gemaild.

OOK INTERESSANT
Bestuurder zonder rijbewijs rijdt tweelingzusters aan

Het VrouwenCollectief is van oordeel dat er zoveel mogelijk ABOP- PL volkswinkels moeten worden opengesteld, bij voorkeur in alle wijken waar mensen wonen die financieel achtergesteld zijn.

Als Somohardjo in staat is om rechtstreeks uit het buitenland te importeren en direct via de volkswinkels te verkopen aan een ieder, worden de importeurs, winkeliers en tussenhandelaren deels uitgeschakeld, stelt het KSVC.

Wij weten dat veel malafide zakenfiguren grote woekerwinsten maken. En het is het financieel uitgeputte en leeggezogen volk dat de rekening steeds betaalt.

Het is de hoop dat de heer Paul Somohardjo deze harde strijd aangaat en wint. De samenleving zal door de hevige concurrentie die dan ontstaat alleen maar voordeel hieraan hebben.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ernstig gebrek aan geld is grootste stressfactor binnen gezinnen in Suriname

Door veel meer volkswinkels te openen, het assortiment in deze zaken sterk uit te breiden en de prijzen naar beneden te drukken, dwing je de andere ondernemers dat ook te doen.

OOK INTERESSANT
Regering betreurt berichtgevingen met onjuiste informatie omtrent IMF

Onderlinge concurrentie is in de meeste gevallen zeer gunstig voor de consumenten. Het is nu al een beetje te merken dat zijn activiteiten met de vele volkswinkels een positieve invloed hebben op de prijzen.

Maar dat moet nu veel verder worden uitgebreid, aldus het VrouwenCollectief.

Insiders laten echter aan GFC Nieuws weten dat het de verwachting is dat de sociaal bewogen Pertjajah Luhur – topman op veel tegenwerking mag rekenen.

“Zodra je aan de inkomens van rijke en machtige zakenlui gaat tornen, moet je harde klappen terug verwachten. Maar Somohardjo staat bekend als een zeer krachtige man zonder angst, een vechter, dus hij kan het zeker aan”, aldus een persoon dichtbij de partijleider.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER