fbpx

Patiënten die weinig zout eten gaan juist eerder dood door hartaanval en andere kwalen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE-  Patiënten op een zoutarm dieet hebben juist een veel grotere kans om te overlijden door een hartaanval en andere vasculaire aandoeningen in vergelijking met anderen die ruim voldoende zout consumeren. Het is zelfs  schadelijk om patiënten met hartfalen en soortgelijke aandoeningen een zoutarm dieet voor te schrijven.

Dat zegt de vermaarde Canadese nefroloog/internist Dr. Jason Fung. Dr. Fung die is afgestudeerd aan de universiteit van Toronto in Canada en de universiteit van Californië in de VS, is bovendien een ‘world leading expert’ op het gebied van de behandeling van type 2 diabetes en ‘intermittent fasting’. De topspecialist die daarenboven auteur is van 3 ‘best- selling health books’, wordt wereldwijd ook zeer gerespecteerd vanwege zijn  grote kennis op het gebied van voeding in relatie tot de gezondheid.

Al decennialang krijgen patiënten met cardiovasculaire aandoeningen en hoge bloeddruk het advies om minder zout te consumeren.

Dr. Fung heeft de meta-analyses van de afgelopen 50 jaren over de invloed van het gebruik van zout op de gezondheid en de overlijdensgevallen grondig bestudeerd. Uit zijn studie komt naar voren dat het verminderen van de zoutinname wel helpt om de bloeddruk te verlagen, maar anderzijds een verhoging teweeg brengt van de hormonen aldosteron, noradrenaline en adrenaline. Ook heeft een zoutbeperking invloed op Angiotensin 2.

BEKIJK OOK
Gewapende mannen overvallen autobestuurder en meerijders nabij Cassipora

De vermaarde nierspecialist vertelde recentelijk tijdens een lezing dat het advies dat de laatste tientallen jaren gegeven is aan patiënten met een verhoogde bloeddruk en hartklachten om minder zout te consumeren, helemaal verkeerd is.

“Wil je veel eerder doodgaan, dan moet je vooral minder zout eten. Personen die voldoende zout naar binnen krijgen hebben juist een veel minder grote kans om dood te gaan aan cardiovasculaire ziekten. De verschillen tussen diegenen die weinig zout eten en juist voldoende zijn significant. Verschillende gerandomiseerde studies hebben bewezen dat patiënten op een zoutarm dieet veel eerder zijn overleden dan hun lotgenoten die ruim voldoende zout innamen”, aldus de befaamde nierspecialist/internist en voedingsexpert.  

Klik op de volgende link voor een lezing, inclusief wetenschappelijke data, van de befaamde Canadese topspecialist Dr. Jason Fung >>>> MINDER ZOUT, EERDER DOOD