fbpx
Passagiers weigeren SLM-vliegtuig te verlaten voor kleiner toestel

GFC NIEUWS- De passagiers die gisteravond landden met een SLM-vlucht PY-993 uit Amsterdam op Zanderij weigerden rond middernacht om over te stappen naar een kleiner toestel.

Aan boord van de SLM-vlucht PY-993 uit Amsterdam bevindt zich mogelijk een of meerdere personen die of besmet zijn of in aanraking zijn gekomen met een persoon die positief testte op Covid-19 in Nederland.

Volgens een bron werd een man bij aankomst van de vlucht afgevoerd om te worden gescreend. Hij bleek echter niet het verdachte geval te zijn. Andere bronnen beweren dat er drie personen zijn afgevoerd om gescreend te worden.

Later zou een vrouw zich vrijwillig hebben gemeld en aangegeven dat ze in Nederland in nauw contact was met iemand die positief testte. Zij is naar Paramaribo afgevoerd voor screening.

De overige passagiers mogen het vliegtuig niet verlaten. Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) kan pas om 7.00 uur zaterdag in actie komen.

De passagiers besloten hierop om het toestel bezet te houden en weigerden over te stappen naar een kleiner toestel.

Intussen heeft de PR van de SLM bekend gemaakt dat vlucht PY994 van 13 maart met bestemming Amsterdam bij mate van hoge uitzondering, volgens een gewijzigd vliegschema zal worden uitgevoerd.

Passagiers van de vertraagde vlucht PY994/13 maart zullen vervoerd worden op heden, zaterdag 14 maart. De nieuwe vertrektijd is gesteld op 18.00 uur in de vooravond.

Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.