Passagiers weigeren SLM-vliegtuig te verlaten voor kleiner toestel

GFC NIEUWS- De passagiers die gisteravond landden met een SLM-vlucht PY-993 uit Amsterdam op Zanderij weigerden rond middernacht om over te stappen naar een kleiner toestel.
Aan boord van de SLM-vlucht PY-993 uit Amsterdam bevindt zich mogelijk een of meerdere personen die of besmet zijn of in aanraking zijn gekomen met een persoon die positief testte op Covid-19 in Nederland.
Volgens een bron werd een man bij aankomst van de vlucht afgevoerd om te worden gescreend. Hij bleek echter niet het verdachte geval te zijn. Andere bronnen beweren dat er drie personen zijn afgevoerd om gescreend te worden.
Later zou een vrouw zich vrijwillig hebben gemeld en aangegeven dat ze in Nederland in nauw contact was met iemand die positief testte. Zij is naar Paramaribo afgevoerd voor screening.
De overige passagiers mogen het vliegtuig niet verlaten. Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) kan pas om 7.00 uur zaterdag in actie komen.
De passagiers besloten hierop om het toestel bezet te houden en weigerden over te stappen naar een kleiner toestel.
Intussen heeft de PR van de SLM bekend gemaakt dat vlucht PY994 van 13 maart met bestemming Amsterdam bij mate van hoge uitzondering, volgens een gewijzigd vliegschema zal worden uitgevoerd.
Passagiers van de vertraagde vlucht PY994/13 maart zullen vervoerd worden op heden, zaterdag 14 maart. De nieuwe vertrektijd is gesteld op 18.00 uur in de vooravond.
Surinam Airways biedt haar verontschuldiging aan voor het ontstane ongerief.

Overige berichten