fbpx

‘Passagiers Airbus minutenlang in angst’

In de gecrashte Airbus van Germanwings was al eerder paniek onder de passagiers uitgebroken dan het Franse OM eerder deze week heeft gezegd.

Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag, die transcripties heeft ingezien van de cockpit-voicerecorder. Daarop staan alle gesprekken tussen de piloten. Er is volgens de krant anderhalf uur aan bruikbaar materiaal van zowel de heen- als de terugweg, schrijft nos.nl.

Volgens de krant blijkt dat de passagiers acht minuten voor de crash merkten dat er iets mis was en in paniek begonnen te schreeuwen. Het Franse Openbaar Ministerie zei eerder dat pas kort voor de crash geschreeuw te horen was.

‘Verdomde deur’

De buitengesloten gezagvoerder van de Airbus had kort voor de crash tegen co-piloot Andreas Lubitz geschreeuwd: “Maak die verdomde deur open.”

De gezagvoerder had na vertrek uit Barcelona verteld dat hij geen tijd had om op de luchthaven naar de wc te gaan. Daarop zou Lubitz hebben geantwoord: “Dan ga je zo toch even, dan neem ik het even over”.

Daarna spoorde de co-piloot zijn gezagvoerder aan om naar buiten te gaan.

Uiteindelijk ging de gezagvoerder naar de wc en kon hij niet meer terug de cockpit in. Toen de A320 de daling boven Zuid-Frankrijk had ingezet, klonk in de cockpit een alarm. Volgens Bild besloot de gezagvoerder daarop de gepantserde deur in te trappen, maar zonder succes.

Verder vertelt een andere gezagvoerder die eerder die dag met Lubitz van Düsseldorf naar Barcelona vloog, dat hij onderweg ook naar de wc is gegaan. Lubitz deed toen wel de cockpit open.

Een overzicht

Bild brengt op basis van alle informatie een overzicht van de gebeurtenissen tussen Barcelona en de Zuid-Franse Alpen.

10.01 uur – De Airbus van Germanwings vertrekt met een vertraging van 26 minuten richting Düsseldorf. De gezagvoerder biedt voor de vertraging zijn verontschuldigingen aan.

Na het opstijgen praten de twee piloten 20 minuten met elkaar. De eerste piloot vertelt dat hij niet naar de wc is geweest.

10.27 uur – Het vliegtuig bereikt een kruishoogte van 11.600 meter. De gezagvoerder vraagt Lubitz de landing voor te bereiden. Het OM zei eerder op een persconferentie dat de stem van de co-piloot laconiek klonk. Na de voorbereidingen voor de landing geeft de co-piloot aan dat de gezagvoerder naar de wc kan gaan. Dat gebeurt twee minuten later. Daarna zijn trappen op de cockpitdeur te horen.

10.29 uur – De Franse luchtleiding ziet dat de Airbus aan het dalen is. Na een minuut is het toestel al bijna 600 meter gedaald.

10.32 uur – De vluchtleiding probeert contact te zoeken met de piloten maar tevergeefs. Kort daarna gaat het alarm in de cockpit af.

Volgens Bild am Sonntag is enkele minuten later een luide knal te horen alsof iemand met geweld probeert ergens binnen te komen. De gezagvoerder roept: “In godsnaam, maak de deur open.” Op de achtergrond is te horen hoe reizigers in paniek raken en beginnen te schreeuwen.

10.35 uur – Op de voicerecorder is te horen hoe met een metalen voorwerp op de deur wordt geslagen. Het toestel is op dat moment op een hoogte van 7000 meter.

10.37 uur – Opnieuw gaat een alarm af: “Terrain- Pull up- Pull up”. De Airbus nadert de grond en de piloot krijgt de opdracht op te trekken.

10.38 uur – De Airbus houdt een noordoostelijke koers aan en is gedaald tot een hoogte van 4000 meter. Goed te horen is het ademen van Lubitz.

10.40 uur – Het vliegtuig schampt een berg en er is hard geschreeuw te horen van de passagiers. Daarna blijft het stil.(nos.nl)

Overige berichten