fbpx

Pasgehuwde vrouw, 26, probeerde oudere echtgenoot, 77, te bestelen van ruim US$ 1 miljoen

GFC NIEUWS- Een pas gehuwde vrouw wordt verdacht van poging tot diefstal van ruim US$ 1 miljoen van haar 51-jaar-oudere echtgenoot.

Lin Helena Halfon, 26, heeft geprobeerd om het bedrag te lichten van de bankrekening van de 77-jarige miljonair, Richard Rappaport.

Ze werd enkele maanden nadat ze de oudere man huwde op 21 augustus gearresteerd op de Internationale Luchthaven van Tampa. De familie van de man beweert dat zij niet op de hoogte was van het huwelijk.

De vrouw zou aan bankmedewerkers hebben gezegd dat ze het geld zou gebruiken om een jacht te kopen in Miami voor haar en haar man.

Maar omdat de man er niet bij was, terwijl zijn naam op de cheque stond, werd de politie ingeschakeld na drie pogingen van de vrouw om het geld te lichten toen het personeel weigerde.

BEKIJK OOK
Surinaamse ondernemers in Nederland en Suriname bespreken samenwerking

De echtgenoot, die werd geïnformeerd over de activiteiten van zijn vrouw, zei dat hij haar het voordeel van de twijfel wilde geven, daar hij niet wilde dat ze gedeporteerd zou worden naar haar geboorteland Israël.

Hij haalde echter wel aan dat hij denkt dat hij slachtoffer is van fraude en werd ze aangeklaagd voor witwassen, georganiseerde fraude en het exploiteren van een oudere persoon.