fbpx
Pasgeboren baby in Wuhan hersteld van coronavirus

GFC NIEUWS- Een pasgeboren baby in Wuhan, die 30 uur na de bevalling positief was getest op het coronavirus, is nu coronavirus-vrij.

De moeder van de geïnfecteerde baby testte positief op het virus net voordat ze beviel. De pasgeborene had geen koorts of hoest, maar was kortademig en vertoonde afwijkingen in de leverfunctie.

De artsen besloten om het kindje, dat op 5 februari werd geboren, zonder medicatie te laten herstellen.

Na 17 dagen testte het kindje negatief, maar werd ze nog voor meer testen in het ziekenhuis gehouden. Deze week mocht het kindje naar huis.

Medici zeggen in Chinese media dat de infectie van haar baby een geval kan zijn van ‘verticale overdracht’. Dat wil zeggen dat een moeder het virus kan doorgeven tijdens de zwangerschap, bevalling of onmiddellijk na de geboorte.

Dat wil niet zeggen dat ongeboren baby’s altijd het virus zullen krijgen als de moeder het heeft. Afgelopen maandag werd in China een baby geboren zonder coronavirus, terwijl de moeder wel ziek was.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.