fbpx
Pasgeboren baby in India levend begraven

GFC NIEUWS- In het noorden van India is een pasgeboren baby levend begraven in een ‘ondiep graf’.

Het meisje werd per toeval gevonden door een dorpeling. Ze lag zo’n 90 centimeter onder de grond begraven.

Het meisje werd na de vondst met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze is nog in leven en ligt in het ziekenhuis om aan te sterken en te herstellen, meldt Mirror.

De politie is naar aanleiding van de vondst direct met een onderzoek begonnen. “Wij zijn op zoek naar de ouders van dit meisje, omdat wij aannemen dat zij hiervan afwisten”, meldt een politiewoordvoerder.

In arme delen van India worden vrouwen gediscrimineerd en de geboorte van een meisje wordt vaak gezien als een ‘financiële strop’. Veel ongewenste zwangerschappen worden daarom door illegale klinieken weggehaald. Er zijn echter ook meerdere gevallen bekend van ouders die hun pasgeboren kinderen vermoorden.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.