fbpx

“Pas op voor telefonische of sociale media oplichterij”

GFC NIEUWS- De politie is de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van oplichting, waarbij personen voor grote geldbedragen in Surinaamse dollar en vreemde valuta zijn benadeeld.

Een onbekende man maakte telefonisch contact met de benadeelden waarbij hij hun voorhield, dat hij in staat was om hun vuurwapenvergunningsaanvraag of een grondaanvraag in orde te maken, maar dan wel tegen betaling van een bepaald bedrag.

“De mensen, die zo onverstandig waren, om mee te gaan met het voorstel van deze oplichter kregen instructies om naar een bepaalde locatie te gaan, alwaar zij het geld moesten afgeven aan iemand, die een taxichauffeur bleek te zijn”, schrijft de PR van het KPS.

De oplichter gaf voorts aan de benadeelden te kennen dat zij verdere instructies moesten afwachten. Na overdracht van het geld hoorde men niets meer van de man. Deze man lijkt een doorgewinterde oplichter te zijn, schrijft de politie.

BEKIJK OOK
Ramdin en Tjong-Ahin nemen roer over op Financiën en Planning

Veel mensen zijn ook via sociale media gelokt en gepakt door oplichters. Via Things for sale bieden oplichters nep goederen of goederen die zij helemaal niet hebben ter verkoop aan.

Nadat de oplichters het geld ontvangen hebben, laten zij niets meer van zich horen of maken zij zich onbereikbaar voor hun slachtoffers.

De politie doet een dringend beroep op de gemeenschap om extra alert te zijn. “Laat u zich niet beetnemen,” aldus de politie.