fbpx
Pas bevallen Braziliaanse vrouw steekt probleemloos grens bij Frans- Guyana over met korjaal

GFC NIEUWS- Een Braziliaanse vrouw die speciaal voor haar bevalling naar Frans- Guyana was afgereisd, is dinsdag, gister, probleemloos en op illegale wijze de grens overgestoken richting Suriname. De kersverse moeder is volgens informatie niet onderworpen aan een controle, omdat ze met een korjaal is aangemeerd op een plek buiten het zicht van Surinaamse overheidsfunctionarissen. 

GFC Nieuws verneemt van verscheidene bronnen binnen de Braziliaanse gemeenschap, dat meerdere personen zonder al te veel moeite het land kunnen binnenkomen via onze oostgrens.

In een poging om de coronabesmettingen in ons land tot een minimum te beperken, heeft de regering vorige week beloofd de landsgrenzen volledig te sluiten en de controle op te voeren.

Een Braziliaan die anoniem wenst te blijven zegt echter dat zijn landgenoten zonder noemenswaardige problemen Suriname kunnen binnenkomen.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…