fbpx

Party’s Surinamerivier worden aan banden gelegd

GFC NIEUWS-Wanorde blijkt te heersen op de Surinamerivier, in het oosten van Para, door party’s en pleziervaartuigen.

De districtscommissaris (dc) Armand Jurel stelt dat het recht op plezier en vertier binnen de perken van wet en recht moet blijven.

Deze “free for all” zal daarom aan banden worden gelegd door de Maritieme Politie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de bestuursdienst en het Korps Brandweer Suriname.

Jurel heeft vanmorgen een overleg gehad met de veiligheidsautoriteiten voor regulatie van openbare vermakelijkheden en recreatie, op het deel van de Suriname rivier dat door Para stroomt.

Zondag was er een summer beach party op een zandbank in de Surinamerivier. Deze activiteit is georganiseerd, zonder toestemming van de autoriteiten die daartoe bevoegd zijn. Hierdoor waren er geen preventieve maatregelen getroffen, waardoor de orde en veiligheid helemaal niet in acht werd genomen.

Er waren ook geen voorzorgsmaatregelen getroffen voor een eventuele gebeurtenis van onheil.

Organisatoren hebben een ponton gelegd met daarop een escavator, waarvan de bucket in het zand werd bevestigd, om als anker te dienen.

BEKIJK OOK
Hernieuwbare energie hoog op agenda regionale conferentie

De ponton was voorzien van partysupplies, waar het publiek gebruik van kon maken.

Zowel op de ponton als vanuit het water kon het opgekomen publiek zich vermaken.

Op Overbridge kon men parkeren en middels een pendelboot de activiteit midden op de rivier bezoeken, of men kon de activiteit vanuit diverse steigers met pleziervaartuigen bereiken.

Deze party werd, toen het bekend werd bij de dc, onmiddellijk stopgezet en het publiek moest vertrekken.

De autoriteiten gaan advies uitbrengen aan de dc bij het verlenen van vergunningen voor recreatie op of langs de rivier. Op privéplaatsen langs de Surinamerivier zullen nu preventieve en repressieve maatregelen gelden.

De plantages Ayo en Carolina langs de Surinamerivier behoren tot eigendom van de nazaten, aan wie familie en vrienden vaker een bezoek brengen voor vertier in het rivierwater. Ook hier zullen regels gelden om onveilige situaties te beëindigen en onvoorziene schade zoveel mogelijk te beperken.