fbpx
Partijraad Baasa tegen royement Peter Amoida

De partijraad van Baasa is zaterdagavond in een speciale vergadering bij elkaar gekomen om de ontstane situatie te bespreken.

De partijraad is het hoogste orgaan van Baasa en moeten besluiten van het hoofdbestuur eerst goedgekeurd worden door de partijraad.

Het hoofdbestuur onder leiding van Nicolaas Priesierie heeft vrijdagavond besloten tot royement van Peter Amoida over te gaan. Aan de partijraad is gevraagd dit besluit goed te keuren conform de regels van het huishoudelijk reglement.

Amoida is niet alleen secretaris, maar ook voorzitter van de partijraad. Hij heeft de partij afgelopen vrijdag zonder medeweten van de rest van het hoofdbestuur geregistreerd bij het Centraal Hoofd Stembureau(CHS).

Priesierie krijgt rode kaart

De meerderheid van de partijraad heeft volgens een verklaring zaterdagavond tegen het royement gestemd en heeft daarmee het voorstel van het bestuur verworpen.

“Indirect heeft zij Priesierie met dit besluit aangeven dat de leden van de partij het eens zijn met Peter Amoida en dat zij het standpunt en de werkwijze van Amoida goedkeuren”, luidt de verklaring.

Priesierie weer illegaal bezig

Amoida geeft aan blij te zijn met het besluit en zegt nogmaals dat hij conform de regels heeft gewerkt. Het is Priesierie die getracht heeft om op illegale wijze de partij in een chaos te storten.

“De heer Priesierie moet heel goed beseffen dat hij geen enkele achterban kan informeren over een samenwerking of werken onder de paraplu van de NDP. Daar heeft hij geen goedkeuring voor”.

Vandaag wordt in het centrum van de NDP in Moengo een vergadering gehouden om de samenwerking met de NDP te bekrachtigen, deelde Priesierie GFC Nieuws eerder mee.

Priesierie met NDP pet op

Amoida stelt dat hij gebeld is geworden door leden die gezien hebben dat Priesierie vrijdag aanwezig was bij de registratie van de NDP.

“We nemen aan dat de voorzitter van het hoofdbestuur van Baasa daar aanwezig was als Baasa en niet als NDP- lid, want op TV verscheen hij met een NDP pet op. In het geval hij lid is geworden van de NDP, moet hij eerlijk zijn en het voorzitterschap neerleggen.

Baasa gaat zelfstandig verder

Volgens Amoida gaat Baasa zelfstandig verder. Dat is de opdracht die de kernen geven. De structueren willen volgens hem rust binnen de partij en zich concentreren op de verkiezingen.

Ook andere politieke partijen uit het binnenland hebben hem gebeld en hun steun toegezegd, beweert Amoida.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…