fbpx
Facebook Pagelike Widget

Partijraad Baasa ‘ontslaat’ leden partijbestuur

Op basis van de ontstane situatie van de afgelopen dagen waarin het Baasa-partijbestuur eigenhandig stappen heeft ondernomen en daardoor onnodig verwarring is geschept in de gemeenschap en vooral bij onze leden, is voor ons reden geweest een buitengewone partijraadsvergadering te organiseren, deelt Peter Amoida GFC Nieuws mee.

Amoida is voorzitter van de partijraad van Baasa.

Op die vergadering is volgens hem besloten de leden van het partijbestuur met directe ingang te ontslaan.

De partijraad zal ingevolge haar taak zo snel mogelijk een nieuw partijbestuur formeren. In de tussentijd neemt de partijraad waar.

Voorzitter Nicolaas Priesierie is schriftelijk op de hoogte gesteld van dit besluit via deurwaardersexploot.

De politieke organisatie Baasa kent volgens Amoida een partijraad zijnde het hoogste orgaan. Besluiten zoals samenwerkingen, deelname aan de verkiezingen worden in de partijraad genomen.

Het partijbestuur is volgens hem niet bevoegd besprekingen te voeren of samenwerkingen aan te kondigen zonder goedkeuring van de partijraad.

Het partijbestuur is uitvoerend en mag Baasa daarin vertegenwoordigen op basis van besluiten welke genomen zijn door de partijraad. Dit alles en nog meer zijn volgens Amoida geregeld in de statuten en het huishoudelijk reglement van Baasa.

De partijraad blijft erbij dat Baasa niet mag en kan opgaan in de NDP.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…