fbpx
Facebook Pagelike Widget

Partijraad Baasa in beroep bij president Bouterse

De partijraad van Baasa gaat in hoger beroep bij president Desi Bouterse tegen hun aansluiting voor deelname aan de stembusgang.

Het Centraal Hoofd Stembureau (CHS) heeft op vrijdag 27 maart 2015 besloten een drietal partijen uit te sluiten voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei 2015. Het gaat om de Nieuwe Stijl KTPI, Baasa en Ontwikkeling door Eenheid (ODE).

Volgens het CHS zijn de bedoelde volmachten van de indieners niet getekend door het partijorgaan dat daartoe statutair de bevoegdheid heeft. Op grond van artikel 36 lid 1 van de kiesregeling kunnen uitgesloten partijen in beroep gaan bij de president en wel op maandag 30 en dinsdag 31 maart 2015.
Het CHS zal uiterlijk vrijdag 3 april 2015 de belanghebbenden op de hoogte stellen van het besluit van de president.

“Helaas heeft het CHS besloten om de registratie niet te accepteren. Maar we geven het echt niet op. Onze telefoon staat roodgloeiend van de vele leden die er niets van begrijpen. Maandag 30 maart gaan wij naar de president”, laat de partijraad weten.

Het hoofdbestuur van de Baasa onder leiding van Nicolaas Priesierie had voor de registratie van het CHS besloten dat de partij onder de vlag van de NDP de verkiezingen ingaat.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.