fbpx
Parsasco doneert aan kustbeschermingsproject Naipal

GFC NIEUWS- Het verzekeringsbedrijf Parsasco heeft in verband met haar 25-jarig bestaan een donatie gegeven aan de Vereniging Mangrove Forum Suriname (MAFOSUR).

Het gebied te Weg naar zee ondervind enorme schade door overstromingen. Hierdoor wordt het gebied als een gevaren zone gezien. In dit kader zijn er onlangs borden geplaatst waarop dit vermeld staat. Minister Riad Nurmohamed had het bedrijfsleven al opgeroepen om een handje mee te helpen aan natuur bescherming.

Er zijn al een aantal bedrijven geweest om hun bijdrage te leveren. Het ministerie van Openbare werken werkt ernaar om bedrijven en ondernemers meer kansen te geven om meer te investeren in de infrastructuur van Suriname. “We willen het makkelijk maken voor ondernemers om dingen te kunnen doen zodat de productie omhoog gaat en werkgelegenheid omhoog gaat”, geeft minister Nurmohamed aan.

Professor Naipal geeft aan heel dankbaar te zijn voor de donatie van Parsasco, en geeft aan dat het geld goed gebruikt zal worden. Er zijn veel activiteiten bij de kust, vandaar het belangrijk is deze te beschermen. Het is een verplichting om de mangrove zone te beschermen, omdat deze zorgt voor de veiligheid van Suriname, het heeft onze aandacht nodig. Als de private sector met de regering samenwerkt om deze projecten te ondersteunen geeft dit de aanzet om ook donor gelden van het buitenland te kunnen krijgen. Hoe beter het met de mangrove gaat hoe beter het met ons zal gaan. Aldus Professor Naipal.

“Wij dragen bij aan een beter Suriname, een schoner milieu, behoud en bescherming van de natuur en creëren van economische waarde voor bedrijven,” aldus Arti Phoelsingh, waarnemend algemeen directeur Parsasco. Vandaag is het momentum voor ons om dit in de vorm van een donatie kenbaar te maken en om een blijvende ondersteuning te bieden aan MAFOSUR bij de implementatie van de nationale mangrove strategie.”

Verder geeft de directeur aan dat een bijdrage leveren aan de maatschappij, geen nobel karakter heeft, maar een morele plicht is voor individuen en bedrijven. Parsasco beoogt met deze maatschappelijke betrokkenheid dat het vergroten van de public private partnership (PPP) vormen kan gaan aannemen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.