fbpx

Parmessar werkt aan rechtspositie medewerkers Alliance

GFC NIEUWS- De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Rabin Parmessar, heeft zondag tijdens zijn werkbezoek een onderhoud gehad met het personeel van het staatsbedrijf Alliance.

Tijdens dit onderhoud heeft de minister aangegeven elke mogelijkheid te zullen bekijken om de rechtspositie van de personeelsleden in orde te maken.

Het kan volgens de bewindsman niet zo zijn dat mensen al decennialang wachten op een stuk zekerheid. Binnen het ambtelijke zal getracht worden om dit vóór december opgelost te hebben.

Momenteel zijn er 31 mensen verbonden aan deze agrarische onderneming. Volgens Faisal Kurban, manager bij het staatsbedrijf Alliance, kan hij momenteel de onderneming alleen draaiende houden middels subsidies afkomstig van het ministerie van LVV.

BEKIJK OOK
BEP presenteert visie wijziging huidige Kiesregeling van Suriname

Parmessar beloofde in de toekomst personeel vanuit het ministerie te zullen sturen naar het staatsbedrijf, die verschillende landbouwtrainingen zullen verzorgen ter verhoging van de agrarische productie. Vanuit het ministerie zal er ook gewerkt worden aan goed verblijf en accommodaties voor het personeel.

Door het personeel werd flink gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen aan de bewindsman. De rode draad daarbij was hun rechtspositie en het waterbeheer binnen de plantage.

Minister Parmessar nam de aandachtspunten die zijn aangedragen mee als huiswerk en beloofde voor december terug te gaan met oplossingen.