Parmessar roept op tot behoud eenheid en saamhorigheid onder bevolkingsgroepen

GFC NIEUWS-NDP-coördinator Rabin Parmessar riep recent tijdens een NDP-wijkvergadering te Weg naar Zee, en wel in Rensproject en omgeving, de bewoners op om de eenheid en saamhorigheid die na de revolutie sterker is geworden tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname te behouden.

“Ik ben niet iemand van geweld, maar die ingreep was hard en nogmaals hard nodig. Mensen hadden gewoon een rommel van dit land gemaakt. Er kwam geen water uit de kraan en er was sprake van rassenhaat tussen Surinamers”, aldus Parmessar.

“De NDP-regering heeft vanaf 2010 dit land tot ontwikkeling kunnen brengen, zonder ontwikkelingshulp. De NDP is de enigste politieke partij die dat kon, kan en zal blijven doen. De oude politiek, met name de toenmalige Front – Nieuw Front combinatie, heeft juist ervoor gezorgd dat grote staatsbedrijven zoals: Surland, Bruynzeel en SML over de kop zijn gegaan.”

Uiteraard zijn er ook minpunten, zegt de coördinator. Waar gewerkt wordt, worden nu eenmaal fouten gemaakt. Tijdens de moeilijke tijden heeft de regering-Bouterse ook keuzes moeten maken. Er is altijd gewerkt met het standpunt dat de Surinamers centraal staan. Met liefde voor land en volk, heeft de regering zich gehouden aan het sociaal beleid voor alle Surinamers.

Waar er voor medische zorg in andere landen keihard betaald moeten worden, is dat geheel gratis voor heel wat maatschappelijke groepen in ons land. De richting en het sociaal karakter van het beleid van regering Bouterse blijft ongewijzigd. De NDP moet daarom weer aan de macht komen, om het goede werk voort te zetten.

De werkers van de NDP zijn op het hart gedrukt om te werken voor hun buurt en omgeving. Buurtparticipatie staat in deze centraal.

“Een land in ontwikkeling regeren zonder ontwikkelingshulp, dealen met een devaluatie en die te boven komen, zijn de grote uitdagingen van de regering-Bouterse”, haalde Parmessar aan.

Tijdens deze bijeenkomst kreeg de coördinator ondersteuning van zijn partijkameraden Jennifer Simons, Melvin Bouva en Andre Misiekaba. Zij hielden de aanwezigen allen op hun eigen wijze de verworvenheden van de NDP-regering voor.