Parmessar realiseert beleidsdoelen Alliance

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) was het afgelopen weekend op Plantage Alliance voor het bezichtigen van de nieuwe aanplant welke bestaat uit met name 10 ha kokos, 5 ha oker en 5 ha pompelmoes.
Tijdens een eerder bezoek in de maand september deed de minister de belofte om over te gaan tot diversifiëring van de aanplant te Alliance.
De leiding had de opdracht om in december een areaal van 10 hectare bestemd voor waterkokosnoten, met als tussengewas oker aan te leggen. Daarnaast wordt een areaal van 5 hectare bestemd voor het verbouwen van pompelmoes.
In eerste instantie zullen de waterkokosnoten en pompelmoezen aan de lokale markt worden geleverd. Plantage Alliance moet volgens de bewindsman terug naar de plaats van weleer.
De bewindsman heeft aanbevolen aan verdere uitbreiding te doen van de aanplant. Het management is gevraagd om na te gaan welke ondernemers kunnen worden geïnteresseerd om op de grond te Alliance iets te ondernemen.
Parmessar heeft hiermede aangetoond de beleidsdoelen met betrekking tot de ontwikkeling binnen de argrarische sector en met name te Alliance binnen kort termijn gerealiseerd te hebben en Plantage Alliance in zijn glorie te herstellen.

Overige berichten