fbpx

Parmessar ontvangt directie en RvC Staatsbedrijven SAIL en Cevihas

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de directie van de Surinam American Industries Limited (SAIL) en van de Centrale voor Vissershavens in Suriname (Cevihas) samen met de besturen van Raad van Commissaris (RvC) ontvangen voor een regulier onderhoud.

De minister achtte het van belang om samen met deze twee Surinaamse Staatsbedrijven die onder zijn ministerie ressorteren, van gedachten te wisselen over hun bedrijfsvoering.

Vanuit beide bedrijven zijn er enkele vraagstukken aan de minister voorgelegd, waarvoor dringende oplossingen gewenst zijn.

De bewindsman vroeg aan beide bedrijven, om voor eind van het jaar alle achterstanden in te lopen en de bedrijfsverslagen zo snel als mogelijk op te sturen.

BEKIJK OOK
VHP content met uitspraak Constitutioneel Hof

Minister Parmessar deed een beroep op beide zusterondernemingen, om de onderlinge communicatie goed opgang te brengen, waar nodig elkaar te ondersteunen om zodoende het verdien kapitaal voor de staat Suriname te vergroten.

Aan de bedrijven is ook gevraagd naar alternatieven te zoeken om hun bedrijfsvoering uit te breiden, meldt de afdeling Media en Voorlichting van het ministerie LVV.