fbpx
Parmessar ontmoet topfunctionarissen in Saudi-Arabië voor verstevigen samenwerking

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en ambassadeur Anwar Lallmohamed hebben op de tweede dag, aan de vooravond van de Algemene Vergadering van de Islamic Organisation for Food Security (IOFS), gesprekken gevoerd met diverse topfunctionarissen in Jeddah, Saudi-Arabië.

Tijdens deze gesprekken zijn onder anderen de samenwerkingsverbanden uitgediept en is de rol van de Islamitische Development Bank (IsDB) met betrekking tot de financieringmodaliteiten van twee lopende projecten in Suriname besproken.

De twee projecten zijn namelijk: het verbeteren van de kwaliteit van ons zaad en de verbetering van de verschillende rassoorten door middel van kunstmatige insiminatie.

Bij dit onderhoud is ook gesproken met de landbouwminister van Indonesië, waarbij minister Parmessar geïnformeerd is over de status van de financiering van de projecten. De status en uitvoering van dit project moet nog van de zijde van de Indonesische regering worden afgerond.

Parmessar geeft aan dat er een vervolggesprek komt met zijn landbouwminister en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het goed komt met deze projecten.

Parmessar benadrukt dat er ook andere financieringsmogelijkheden zijn voor kleine kredieten, zoals de International Islamic Trade Finance Corparation ITFC, voor de aanschaf van kunstmest, die men dan binnen een jaar kan afbetalen.

Volgens de minister zijn er reeds documenten getekend voor een BID (concept voorstel van een project) met de Islamic Corporation for the Development of the Private Sector (ICD) door het ministerie van HI&T.

Voordat dit echter gehonoreerd wordt, wil hij zich eerst hierover buigen met zijn collegaminister Stephan Tsang van HI&T.

De minister geeft aan dat hij een gesprek heeft gehad met de Director Financial Institution Development Department van de ICD, Aamir Khan, over de mogelijke financiering van andere kleine projecten binnen de agrarische sector.

Voor de agrarische sector zijn er concrete voorstellen gedaan, voor de aanschaf van tractoren, pompgemalen, kleine machinerieën en kunstmest. Dit soort kleine projecten kunnen snel worden ingediend; echter moet het formeel nog besproken worden met de Surinaamse autoriteiten.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…