fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Parmessar houdt vervolggesprek over de exportmogelijkheden naar Barbados

GFC NIEUWS- Minister Parmessar heeft een vervolggesprek gevoerd met de agrarische deskundige van Barbados, Lennox Chandler, over de exportmogelijkheden van groenten en fruit naar Barbados.

Bij dit gesprek waren aanwezig Juliet Goldsmith vertegenwoordiger van CAHFSA en leden van de VEAPS.

Dit gesprek had als doel een tussentijdse briefing te houden van de laatste ontwikkelingen na het bezoek van de Barbadiaanse premier Mia Mottley aan Suriname in november over het opgang brengen van de export vanuit Suriname naar Barbados.

Daarnaast zijn de exporteurs geïnformeerd over de mogelijke producten welke het land Barbados wenst en dat aan de bestaande fytosanitaire regels die gelden bij het exporteren thans want makkelijker voldaan kan worden door de tussenkomst van CAHFSA.

Van Dijk, die namens de VEAPS aanwezig was deed enkele voorstellen aan de bewindsman en vroeg aandacht voor een bestaand rapport van de Suriname Business Forum, waarbij reeds aanbevelingen zijn gedaan over de export naar Barbados en hoe dit het best kan worden aangepakt.

Premier Mottley heeft vanaf het begin aangehaald naar Suriname afgereisd te zijn om spijkers met koppen te slaan, niet te veel te willen praten en meer daden uit te willen voeren.

OOK INTERESSANT
Suriname River Dredging Project verloopt goed

Bij deze meeting zijn enkele concretere afspraken gemaakt met betrekking tot wat er precies moet gebeuren om tot export te komen. Zo is aangegeven in welke producten Barbados interesse heeft en dat deze dan verder bekeken moet worden.

De bewindsman deed een beroep op de exporteurs zich zo snel mogelijk te verenigingen, omdat zij dan instaat zullen zijn om de vraag van Barbados te beantwoorden. Het ministerie is er slechts om te faciliteren m.b.t. de regelgeving en de nodige voorbereidingen daartoe te treffen.

De VEAPS is gevraagd dit jaar nog een handelsmeeting te plannen en eventueel af te reizen naar Barbados, zodat zij met hun counterpartners aldaar afspraken kunnen maken.

Minister Parmessar heeft zijn volledige medewerking toegezegd om deze unieke kans te benutten voor de exporteurs en in het bijzonder voor Suriname.