fbpx

Parmessar en visserijsector bereiken akkoord over vergunningsvoorwaarden 2020

GFC NIEUWS- Vanwege de visserijsector, heeft minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vrijdag met belanghebbenden een belangrijke mijlpaal bereikt na een aantal besprekingen.

Op de agenda stond de bespreking van het maximale aantal visvergunningen voor de verschillende categorieën en het aannemen van het concept vergunningsvoorwaarden voor het dienstjaar 2020.

Alhoewel er een heftige discussie ontstond, gaf Parmessar an dat hij de emotie begrijpt, wanneer het gaat om het terugbrengen van het aantal vergunningen.

Uit onderzoek is gebleken dat er te veel visvergunningen zijn uitgegeven door het ministerie en het daarom een grote uitdaging is om samen met de sector ordening te brengen, willen wij de sector behouden.

BEKIJK OOK
Chinees bedrijf doneert voor ontwikkeling binnenland

De sector heeft bij monde van haar voorzitter, aangegeven zeer ingenomen te zijn met de transparante werkwijze van deze minister.

Tijdens het gesprek waren aanwezig: Suriname National Fisherfolk Organisation (SUNFO), de overkoepelende vissersorganisatie voor de artisanale visserij, Suriname Seafood Associatie (SSA), Visserscollectief Commewijne, Visserscollectief Coronie, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) en de Kustwacht Suriname.