fbpx

Parmessar bezoekt jongste exporteur Ajay Mataw

GFC NIEUWS- Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt & Visserij (LVV) heeft zondag samen met voorzitter Umar Taus van de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname, (VEAPS) een bezoek gebracht aan het agrarisch bedrijf A. Mataw Impex.

In navolging van zijn eerdere bezoekjes aan de Surinaamse Exporteurs, zoekt de minister ook naar mogelijkheden voor het opzetten van markten voor biologisch geteelde groente en fruit.

Bedrijfsleider Adjay Mataw geeft aan dat dit de eerste keer is dat een minister van LVV zijn bedrijf aandoet.

Hij is reeds 7 jaren in deze business en ervaart het als zeer stimulerend. Mataw maakte ook gelijk gebruik van de gelegenheid om van gedachten te wisselen met de bewindsman over enkele vraagstukken en ideeën voor de sector.

BEKIJK OOK
PL herdenkt samen met first lady en 'Jawa' parlementariërs van NDP en VHP Javaanse immigratie te Mariënburg

De ondernemer zegt te behoren tot een van de jongste in deze sector en heeft boordevolle ideeën om het verder te ontwikkelen.

Minister Parmessar zegde alle steun toe in het helpen ontwikkelen van de ideeën en vroeg de ondernemer om deze zaken concreet op papier te zetten.

De bewindsman zei dat er enorm veel potentie is in deze sector, maar dat weinig wordt gedaan.

De nieuwe generatie ondernemers zal een inhaalslag moeten maken willen zij de sector beheersen. Hij is bereid samen met het bestuur van de VEAPS motivatie-avonden te houden voor de ondernemers.