fbpx
Parmessar bekijkt goedkope kunstmestvoorziening voor groente- en bananensector

GFC NIEUWS- Voor het stimuleren van de groente- en bananensector en mede vanwege zijn verantwoordelijkheid heeft minister Rabin Parmessar van LVV besloten om samen met de importeur van kunstmest, uit te kijken naar betaalbare meststoffen ten behoeve van de landbouwsector.

Op donderdag 25 juni is met Bhagwatpersad Ramadhin een bespreking gehouden over de levering van een nieuwe soort NPK, die niet alleen 50% goedkoper zal moeten zijn dan de huidige, maar waarvan de samenstelling (6:6:12) zodanig is dat slechts de helft van de gangbare hoeveelheid gebruikt hoeft te worden.

De prijs van deze meststof bedraagt 30 US dollars en de bewindsman van LVV is in overleg met de Governor van de Centrale Bank om na te gaan welke koers er gehanteerd kan worden bij de distributie van de kunstmest.

Vooralsnog zal de distributie vanaf donderdag 02 juli 2020 plaatsvinden vanuit het Rijstbedrijf Amriet aan de Kwattaweg.

In overleg met de Vereniging van Exporteurs van Agrarische Producten in Suriname (VEAPS) zullen er nog meer distributiepunten aangewezen worden. Deze zullen ook tijdig worden bekendgemaakt.

Landbouwers zullen bij het dichtstbijzijnde LVV kantoor in hun ressort een brief moeten halen om in aanmerking te kunnen komen voor het aankopen van deze meststoffen. Door de levering van goedkope maar toch kwalitatieve meststoffen wil het ministerie inspelen op de huidige situatie en de landbouwers een hart onder de riem steken.

Minister Parmessar geeft aan dat het ministerie haar diensten beschikbaar zal blijven stellen aan de gemeenschap.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.