fbpx
Parlementariërs uit de regio bespreken ernstige klimaatcrisis

GFC NIEUWS- “Wij moeten allen actie ondernemen om onszelf te beschermen tegen wat er nu gebeurt om grote rampen in de toekomst te voorkomen. Ook moeten wij niet verlegen zijn om onze stem te laten horen”, zegt de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons.

Simons heeft de opening verricht van de 4th Gathering of the Parliamentary Network on Climate Change op donderdag en vrijdag in Royal Torarica.

Het thema is “Strengthening Climate Action through Legislation and Parliamentary Oversight.”

Volksvertegenwoordigers van bijna alle landen uit de regio (Amerika’s) zijn in Suriname bijeen voor de internationale conferentie van ParlAmericas om de zeer ernstige situatie van de klimaatcrisis te bespreken.

De klimaatcrisis, die op dit moment in de wereld aan de gang is, is de belangrijkste issue van onze tijd en van de toekomst, zegt voorzitter Simons, die ook bestuurslid is van ParlAmericas tevens ondervoorzitter van het Klimaatnetwerk voor Zuid-Amerika.

Het is erg belangrijk dat volksvertegenwoordigers goed geïnformeerd worden, leren omgaan met de informatie, welke wetten en regels zij moeten maken en hoe zij de regering en samenleving moeten stimuleren om acties te ondernemen.

Volgens de DNA-voorzitter moeten kleine landen zoals Suriname met veel bos en weinig emissies niet bang zijn om hun stem te laten horen door de grotere landen ervan te overtuigen dat zij actie moeten ondernemen om broeikasgassen te verminderen. Daarmee zullen zij de wereld een grote dienst bewijzen.

Ana Belén Marin, parlementariër van Ecuador, heeft onder aangegeven, dat wij niet alleen moeten samenwerken maar ook gezamenlijk actie moeten ondernemen. Eerder dit jaar is er een belangrijke workshop gehouden en gewerkt aan biodiversiteit en ecosystemen.

Na de opening zijn er diverse sessies geweest, die allen met klimaat te maken hebben. De vergadering wordt op vrijdag 9 augustus afgesloten met de aanname van een parlementaire declaratie en een veldbezoek.

Meer nieuws

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…

Komediant Jerrel Vierklau heengegaan

GFC NIEUWS- Toneelacteur en komediant Jerrel Vierklau is niet meer. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…