fbpx

Parlementariër Vreedzaam roept op tot solidariteit

Assembleelid Jennifer Vreedzaam heeft opgeroepen om in deze periode van crisis, solidariteit aan de dag te leggen. “In een crisis komen groepen en of individuen op voor eigen belang en dat oefent ook druk uit op hoe de koek verdeeld moet worden. Deze zaken moeten wij niet uit het oog verliezen. Daarom vraag ik naar solidariteit. Hoe solidair zijn wij met het volk?”, aldus Vreedzaam tijdens de begrotingsbehandeling.

Het is voor de volksvertegenwoordiger een uitdaging om de solidariteit vorm te geven in deze tijd van crisis tegen de achtergrond van bezuinigingen en hervormingen die zo hard nodig zijn.

Enkele van die uitdagingen volgens haar zijn het wel of niet betaalbaar stellen van medicijnen, sommige sociale voorzieningen wel of niet weg laten, betalen van lonen tegenover het betalen van Suralco, hoge lonen en verspillingen van parastatalen en het wel of niet inkorten van subsidie.

OOK INTERESSANT
Efficiënt beheer watersysteem Nannizwamp cruciaal voor rijststeelt

De politica deed een beroep op de regering niet bang te zijn maar juist verder met het parlement te debatteren. “Laat de rechtvaardigheid zege vieren, communiceert u met het volk. Laat de compassie de boventoon vieren. Uw richting moet zijn solidariteit, hervorming van de economie, ordening van sectoren, en investeringen. Presenteer uw plannen en laten wij samen denken, en samen besluiten”, aldus Vreedzaam.(GFC)