fbpx

Parlementariër Ramsahai wil duurzaam beleid visserijsector

Het assembleelid Rajiv Ramsahai dringt er bij de regering op aan om maatregelen te treffen voor het behoud van de visserijsector. De politicus ziet in de trawlers een gevaar omdat deze in ondiep wateren vissen en daarmee de gronden vernietigen. ” Voorzitter ik kan u vertellen dat indien we trawlers niet verbieden, we binnen 2 tot 3 jaar een een stijging van werkloosheid zullen hebben”, aldus Ramsahai tijdens de begrotingsbehandeling.

De volksvertegenwoordiger wijst erop, dat momenteel 3000-4000 personen hun brood verdienen in de bevolkingsvisserij en ook nog vis van top kwaliteit op de markt brengen. Hij waarschuwt ook voor gevolgen voor de exportmarkt als trawlers hun gang blijven gaan in ondiepe wateren.

Het assembleelid geeft aan dat wereldwijd trawlers verboden worden om activiteiten uit te voeren vanwege het negatief effect op de visgronden. Hij riep de regering op trawlers in de toekomst te verbieden en de bestaande af te bouwen.

Ramsahai pleit eerder voor het verstrekken van vergunningen aan de bevolkingsvisserij waarbij de sector nog jaren mee kan en de werkgelegenheid gegarandeerd blijft.

De volksvertegenwoordiger waarschuwt dat de prijs van vis nu al bijna onbetaalbaar is. Deze ontwikkeling kan niet worden voortgezet. Het wordt tijd voor het uitvoeren van een duurzaam beleid op dit stuk, stelt Ramsahai.(GFC)