fbpx
Parlementaire delegatie vertegenwoordigd op WTO Public Forum

GFC NIEUWS- Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) neemt vanaf 8 oktober tot en met 11 oktober deel aan het WTO Public Forum in Genève, Zwitserland.

Onder het thema ‘Trading Forward; aanpassing aan een veranderende wereld’, zullen tijdens het forum de volgende onderwerpen worden besproken:

– De handelsgrens

– Generaties; wat willen de komende generaties zien van de wereldhandel

– Versterking van het handelssysteem

Handelssysteem

Het Public Forum overweegt hoe handel en het handelssysteem zich aan veranderingen kunnen aanpassen.

Het handelslandschap wordt steeds weer gekenmerkt door veranderingen in technologie, productiemethoden, werkgelegenheidspatronen, vraagpatronen, demografie en klimaat.

Technologie is een belangrijke motor van economische vooruitgang. De werkgelegenheidspatronen zijn aan het verschuiven en de arbeidsmarkt wordt flexibeler. Demografische structuren hebben ook de werkgelegenheidspatronen beïnvloed.

Ook milieuoverwegingen zijn van invloed op al deze factoren en bepalen in hoge mate de meeste beslissingen van investeringsbeslissingen tot keuzes van consumenten.

Hoewel de veranderingen die het handelslandschap vormen, kansen en groeipotentieel bieden, vormen ze ook uitdagingen. Daarom komen vertegenwoordigers van regeringen, de particuliere sector, het maatschappelijk middenveld, academici en studenten bijeen om deze kwesties te bespreken en te overwegen hoe het handelssysteem zich aan deze veranderingen kan aanpassen en relevant kan blijven.

Belang

Het belang van participatie is het verkrijgen van meer inzicht in handelsmogelijkheden, mogelijke actieplannen voor parlementariërs bij het aangaan van handelsrelaties en rekening houdend met het milieu bij het implementeren van handelswetgeving.

De delegatie bestaat uit de leden: Rosesellie Cotino (delegatieleider), William Waidoe en Djoties Jaggernath.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…