Parlementaire delegatie maakt controle Covid-handhaving van dichtbij mee

GFC NIEUWSREDACTIE- De Parlementaire Covid-19 crisiscommissie heeft zaterdag op uitnodiging van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, van dichtbij meegemaakt hoe de Covid-handhaving in zijn werk gaat.

De voorzitter van het Covid-19 coördinatieteam KPS (CCT-KPS), de commissaris van politie Henry Seedorf, heeft Amoksi, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Marinus Bee en de Parlementaire Covid-19 crisiscommissie rondgeleid op drie verschillende locaties.

Op de eerste locatie Gow2 aan de van ’t Hogerhuysstraat zijn er verschillende personen staande gehouden en gecontroleerd op het al dan niet hebben van een dispensatiebrief. De eerste groep lockdown-overtreders die werd staande gehouden, mocht na ernstig te zijn aangesproken de weg verder vervolgen.

De volgende groep personen die niet in het bezit was van een dispensatiebrief kreeg terstond een boete opgelegd.

De trip werd vervolgens voortgezet en bij de grote hal op het terrein van de Politieacademie oriënteerde de delegatie zich op het verloop van de overgebrachte lockdown-overtreders. Daar overhandigde minister Amoksi een partij mond- en neus bedekking aan de commandant.

Hierna koerste de gehele delegatie naar de 2e locatie aan de Mr. J Lachmonstraat. Op die locatie werd een verkeerscontrole uitgevoerd en werden snelrecht processen-verbaal uitgeschreven aan personen van die hun zaken niet in orde hadden.

Deze groep verkeersovertreders die geen dispensatie hadden, werden overgebracht naar de grote hal op het terrein van de Politieacademie. Daar werden zij beboet op overtreding van de Covid-19-maatregelen.

Het veldbezoek is beëindigd met een woord van dank en bemoediging door de minister van Justitie en Politie en de voorzitter van DNA.

Overige berichten