fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Parlementaire delegatie krijgt rondleiding door ‘nieuw’ parlementsgebouw

GFC NIEUWS- De werkzaamheden van het in 1996 afgebrande gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) aan de Grote Combeweg vorderen gestaag.

De betonnen constructie van het pand staat er al. Een parlementaire delegatie heeft op 9 december een rondleiding gehad door het in aanbouw zijnde pand.

De delegatie heeft bestaan uit DNA- voorzitter, Marinus Bee, vicevoorzitter Dew Sharman, VHP- fractieleider Asiskumar Gajadien, voorzitter van de commissie nieuwbouw DNA Mahinder Jogi en enkele andere leden.

Na goedkeuring van het ontwerp in 2017 is in 2019 officieel een aanvang gemaakt met de herbouw van het oude gebouw. De financiering van het nieuwe parlementsgebouw is in handen van de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB). De herbouw van de DNA wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

Bee is blij en verheugd met het project. Verder heeft de DNA-voorzitter aangegeven, dat het verlangen van de nieuwe leiding van het parlement is om een vergaderzaal ook aan de Grote Combeweg op te zetten. Samen met de commissie zal er gekeken worden naar mogelijkheden hiervoor.

OOK INTERESSANT
Drie verdachten aangehouden in vermissingszaak minderjarige meisjes

“Het parlementsgebouw is een belangrijk deel van het parlementaire werk. Wij zullen blijven monitoren samen met de commissie nieuwbouw, de aannemer en alle andere betrokken actoren, zodat er geen stagnatie optreedt. Hiernaast is het belangrijk als hoogste college van staat, heel goed gehuisvest te zijn,” zegt Bee.

De delegatie heeft voorafgaand aan de rondleiding een presentatie gekregen over hoe het gebouw er precies uit zal zien. Het nieuwe gebouw zal in januari 2022 worden opgeleverd.