fbpx
Parlementaire commissie voor behandeling verzoek pg in kwestie Hoefdraad

GFC NIEUWS- De Nationale Assemblee (DNA) is dinsdag in een huishoudelijke vergadering bijeengeweest om het verzoek van Procureur-Generaal (pg) Roy Baidjnathpandey voor de in staat van beschuldiging stelling van ex-minister Gillmore Hoefdraad, te bespreken.

Parlementariër Asis Gajadien zegt dat er een commissie benoemd die het verzoek zal behandelen, zodat gerapporteerd kan worden aan DNA over een eventuele verdere behandeling van het verzoek. Donderdag komt de commissie, waar Gajadien leiding aan geeft, voor het eerst bij elkaar.

Naar aanleiding van de bevindingen van de commissie zal een besluit genomen worden over de verdere behandeling van het verzoek. Gajadien veegt alle kritiek, als zou het tweede verzoek onrechtmatig zijn, van tafel.

Gewezen NDP-parlementariër uit Nickerie, Rashied Doekhie, is van mening dat volgens de wet ‘In staat van beschuldigingstelling politieke ambtsdragers’ de zaak van de ex-minister reeds afgerond was toen het parlement Hoefdraad niet in staat van beschuldiging had gesteld.

Volgens Doekhie wil men Hoefdraad voor de tweede keer vervolgen voor hetzelfde feit.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.