fbpx

Parlement vergadert over huidige Covid-situatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams parlement komt donderdag in een openbare vergadering om te praten over de huidige Covid-situatie in het land.

Hoewel de omicron-variant van het coronavirus getoond heeft milder te zijn dan vorige varianten, veroorzaakt het wel een serieuze gezondheidscrisis, liet minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid eerder optekenen.

De bewindsman merkt op dat er momenteel een drukte is bij de checkpoints. Er zijn gemiddeld 400 besmettingsgevallen per dag en een besmettingspercentage van tussen de 40 en 50%.

Het reproductiegeval van 9 is weliswaar gedropt naar 2, maar daartegenover is er een toename in thuisisolaties, ziekenhuisopnames en ICU-zorg. Voor wat betreft de thuisisolatie is er ook een grotere behoefte aan zuurstofconcentrators.

OOK INTERESSANT
Aangehouden vrouw geeft toe echtgenoot te hebben gedood en gedumpt in beerput

Vanwege de enorme toeloop bij de swabposten – en om mass gathering te voorkomen – heeft het ministerie van Volksgezondheid per 10 januari besloten de swabtijd te verruimen naar 20.00 uur bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Regionaal Ziekenhuis Wanica en TropClinic.

Vanwege deze tijdsverruiming zullen de dagelijkse Covid-19-resultaten nu om 23.00 uur beschikbaar zijn.