Parlement start met Algemene Politieke Beschouwingen

GFC NIEUWSREDACTIE- In de Nationale Assemblee (DNA) is vandaag een aanvang gemaakt met de Algemene Politieke Beschouwingen (APB).
De APB gaan vooraf aan de begrotingsbehandeling, waarin de fracties die in het parlement vertegenwoordigd zijn via hun fractieleider ingaan op de op 29 september 2020 uitgesproken Jaarrede van president Chandrikapersad Santokhi.
Nadat de assembleeleden het woord hebben gevoerd in de eerste ronde voor het parlement, komt de regering aan het woord.
Het staatshoofd wenste bij de eerste vergadering van het nieuwe jaar het parlement niet alleen veel gezondheid, kracht en wijsheid toe. Hij merkte op dat “wij als politieke leiders er alles aan doen om Suriname beter te maken en met elkaar de commitment afspreken om een beter land voor onze kinderen en kindskinderen achter te laten.”
Parlementsvoorzitter Marinus Bee benadrukte dat de APB inhouden dat de fractieleiders in debat treden met de regering, in deze de president.Een extra dimensie tijdens deze vergaderingen is dat aan de leden de ruimte geboden gaat worden om interrupties te plegen. “Zodat wij het parlementair debat terugbrengen in ons parlement en dat leden daartoe de vrijheid krijgen”, zei voorzitter Bee.
Coalitiefractieleider Asiskumar Gajadien beet de spits af bij de APB.

Overige berichten