fbpx
Parlement staat open voor Commissie Anti-Corruptiewet

GFC NIEUWS- Het parlement staat open voor de Commissie Anti-Corruptiewet.

Deze werkgroep is op woensdag 5 augustus door president Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd. Zij moet het staatshoofd adviseren over het vervolgtraject dat de regering moet inzetten zodat de anti-corruptiewet van 2017 in haar volle omvang kan werken. Volgens parlementsvoorzitter Marinus Bee mag de werkgroep rekenen op ondersteuning van het hoogste college van staat.

Voorzitter Bee toonde zich bijzonder ingenomen met dit moment. Hij memoreerde dat dit een belofte was aan het Surinaamse volk. Er is daarom niet gewacht tot kort voor de verkiezing om het te gebruiken als een verkiezingsstunt. Er is ervoor gekozen dat vanaf het begin serieuze invulling hieraan wordt gegeven. “We zijn blij, het volk kijkt ernaar uit om zoals wij hebben beloofd een corruptievrijeperiode mee te maken en dat er inderdaad invulling aan wordt gegeven.”

Hij vroeg de commissie om binnen de zes maanden die haar gegeven is de opdracht welke zij heeft meegekregen, uit te voeren. “We staan open, alle ondersteuning krijgt u, ons parlement is ter beschikking indien u ons nodig heeft,” aldus de parlementsvoorzitter tegen de werkgroep die wordt geleid door mr. Carmen Rasam.

Ter uitvoering van de Anti-corruptiewet moet de commissie een inventarisatie maken van alle uitvoeringsbesluiten en nagaan welke mechanismen gereed moeten zijn voor de bemensing en uitvoering van de Anti-Corruptiecommissie.

Verder moet zij het voorwerk van alle concept uitvoeringsbesluiten in overleg met overige stakeholders aanbieden aan de president van de Republiek Suriname. Zij moet ook erop toezien dat de uitvoeringsbesluiten daadwerkelijk worden gepubliceerd en in werking treden en dat de Anti-Corruptiecommissie daadwerkelijk wordt bemenst en aanvangt met haar werkzaamheden.

Meer nieuws

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.