fbpx

Parlement organiseert ParlAmericas vergadering over klimaat

GFC NIEUWS- De Nationale Assemblée (DNA) organiseert in samenwerking met ParlAmericas donderdag en vrijdag de 4th Gathering of the Parliamentary Network in Climate Change.

Het thema is “Strengthening Climate Action through Legislation and Parliamentary Oversight.”

DNA-voorzitter Jennifer Simons is bestuurslid van ParlAmericas en ondervoorzitter van het Klimaatnetwerk voor Zuid – Amerika. Zij zal als gastvrouw een welkomstwoord richten tot de aanwezigen.

Het doel van de vergadering in Paramaribo is om na te gaan hoe parlementen het beheer en toezicht op de koolstofmarkt en niet-marktmechanismen in hun respectieve landen kunnen ondersteunen.

Tijdens de ParlAmericas vergadering in Paramaribo komen vertegenwoordigers uit verschillende landen bijeen om te discussiëren over verschillende zaken die met het klimaat te maken hebben.

De deelnemende landen aan deze vergadering zijn: Panama, Bolivia, Ecuador, Peru, Barbados, Belize, Canada, Antigua & Barbuda, Jamaica, Trinidad & Tobago, Domicaanse Republiek, El Salvador, Costa Rica, Sint Lucia, Mexico, Chile, Sint Vincent and the Grenadines en Colombia.

BEKIJK OOK
Beach cleanup om mensen bewust te maken van belang oceanen vrij te houden van zwerfvuil

Op 9 augustus wordt de vergadering afgesloten met de aanname van de Parlementaire Declaratie en een veldbezoek aan Weg naar Zee.

Professor Sieuwnath Naipal zal de delegatie onder andere inlichten over de afkalving van het kustgebied en hoe de aanpak eruit ziet.

ParlAmericas ondersteunt parlementaire klimaatactie door middel van innovatieve programma’s, dialogen en partnerschappen die zijn ontworpen voor parlementsleden van Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied om de hoogste politieke toezeggingen te bevorderen met betrekking tot de beperking van en aanpassing aan klimaatverandering op het halfrond.