Parlement machtigt regering om Staats NV op te zetten

GFC NIEUWSREDACTIE- De wet houdende toestemming tot oprichting door de Staat van een naamloze vennootschap Suriname Investment Enterprise NV (Machtigingswet Suriname Investment Enterprise NV.) is op 15 april aangenomen met 30 stemmen voor en 14 stemmen tegen.

Deze wet is een ontwerpwet van de regering en is ingediend op 10 maart bij De Nationale Assemblee (DNA). De NDP-fractie heeft tegengestemd, terwijl de fractie van de BEP voor de stemming de zaal had verlaten.

De wet heeft tot strekking om de Regering in overeenstemming met artikel 32 lid 4 jo. artikel 32 lid 7 van de Comptabiliteitswet 2019 (S.B. 2019, no. 98) te machtigen tot oprichting van een naamloze vennootschap met de naam Suriname Investment Enterprise NV.

BEKIJK OOK: Snel en effectief overtollig  buikvet verwijderen! KLIK HIER VOOR MEER informatie…

DNA-voorzitter Marinus Bee noemt de behandeling van de wet een zware bevalling. Hij zegt dat het parlement haar werk heeft gedaan. Nu ligt het aan de regering om verder te gaan.

“Het parlement geeft u (de regering…red) toestemming om uw beleid voort te zetten. Zoals afgesproken zullen we evaluatie momenten hebben, want een wet kan nooit waterdicht zijn”, zegt parlementsvoorzitter Bee.

Overige berichten