Parlement buigt zich over aantal belangrijke wetten

De Nationale Assemblee (DNA) zal zich dit jaar buigen over een aantal belangrijke wetten. Een daarvan is de wetgeving op de gezondheidszorg. Met deze wet wordt duidelijk hoe in Suriname de preventie moet worden aangepakt. Deze kwestie krijgt momenteel wereldwijd weinig aandacht met als gevolg de hoge kosten in de curatieve sector.

DNA – voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt aan het NII, dat in de wet ook opgenomen zal worden welke structuren en welke vorm van financiering er zijn. Er is volgens haar heel veel achterstand op wetgeving in ons land.

Het parlement zal er samen met de regering alles aan doen om in dit dienstjaar het gros van de wetten af te handelen. Een wet wijzigen kost meestal niet zoveel tijd. Dit in tegenstelling tot het proces om te komen tot een geheel nieuwe wet.

Enkele van de wetten die dringend nodig zijn zijn; wet op decentralisatie, huurwet, wet nationaal woningbouwfonds, onderwijswetten, de wet ombudsman en de wet op openbaar vervoer. Geerlings-Simons denkt het tweede kwartaal van dit jaar een aanvang met de behandeling van de wetten te kunnen maken aangezien ze dit kwartaal lopende zaken van 2017 wenst af te handelen. Eén daarvan de is de begroting over 2018.(GFC)

Overige berichten