fbpx

Parlement buigt zich komende week over verhoging Inkomsten,- loon,- en omzetbelasting

GFC NIEUWS- Het parlement buigt zich dinsdag in een huishoudelijke vergadering over de wijziging van de ontwerpwetten Inkomsten,- loon,- en omzetbelasting.

De wetten worden de dag daarop, dinsdag, in een openbare vergadering behandeld.

In de media verscheen zaterdag een bericht dat de wijzigingen van de wetten een verhoging van de diverse belastingen impliceren.

Zo wil de regering de tarievenstructuur aanbrengen bij de omzetbelasting. De omzetbelasting zal met 2% verhoogd worden van 10 naar 12%. De omzetbelasting voor de levering van diensten blijft echter 10% en voor het verrichten van diensten 8%.

BEKIJK OOK
NPS: Slagvaardig doorwerken aan de toekomst

Verder is met betrekking tot de loonbelasting volgens Suriname Herald voorgesteld om de percentages van 28 en 38% met 10% solidariteitsheffing te verhogen naar respectievelijk 38 en 48%. Verder wordt voorgesteld om de percentages in de Wet loonbelasting van 25 en 35% eveneens met 10% te verhogen naar respectievelijk 35 en 45%.

Met betrekking tot de inkomstenbelasting wordt voorgesteld om de percentages eveneens met 10% te verhogen. De heffingen met de percentages van 25, 28, 35 en 36% worden respectievelijk 35, 38, 45 en 46%.