fbpx
Parlement brengt felicitaties over aan IPU-president

GFC NIEUWS- Assembleelid Asiskumar Gajadien, vaste vertegenwoordiger van Suriname voor de Interparlementaire Unie (IPU), heeft namens het hoogste orgaan van staat zijn felicitaties overgebracht aan de nieuwe IPU-president Duarte Pacheco.

De vaste vertegenwoordiger bij de IPU heeft aangegeven dat DNA uitkijkt naar een goede samenwerking. Verder is het parlement overtuigd van het sterke leiderschap van de nieuwe IPU-president vooral gebaseerd op zijn ervaring bij de organisatie.

Volksvertegenwoordiger Melvin Bouva, voorzitter van de raad van jonge parlementariërs, heeft de nieuwe president ook gefeliciteerd met zijn nieuwe functie. “U bent gekozen via een verbazingwekkend proces van digitale democratie. Betekent dit dat u als de IPU-president wordt die nieuwe technologieën bevordert en de manier van zakendoen blijft moderniseren? Ik hoop van wel!,” schrijft de heer Bouva in zijn felicitatieboodschap.

Verder heeft Bouva aangekaart dat de IPU-president eens als jonge parlementariër gekozen is in het Portugese parlement. Hij vraagt zich af of de heer Pacheco een president wordt die meer jongerenparticipatie in de IPU en in de parlementen daarvan zal steunen.

Bouva heeft zijn ondersteuning toegezegd bij deze inspanningen vanwege zij sterke staat van dienst van tien jaar in het promoten en ondersteunen van jongerenparticipatie in het parlement. De barrières die verhinderen dat meer jonge mannen en vrouwen aan macht komen is een daarvan. Verder is het bewijs verzameld over de vertegenwoordiging van jongeren in het parlement.

De IPU-president is de 30ste van de organisatie. Hij heeft overgenomen van Gabriela Cuevas Barron, een Mexicaanse parlementariër, die haar zittingsperiode van drie jaar achter de rug heeft.

Pacheco, is vanaf 1991 lid van het Portugese parlement en heeft in verschillende functies gediend.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.