fbpx

Parijse politie slaat actie tegen slavenhandel kop in

Screen Shot 2017 04 10 at 9.57.42 PM | GFCEen Franse politiemacht heeft zaterdag een demonstratie tegen de slavenhandel in Libië uiteen geslagen. Volgens de politie was de demonstratie illegaal.

Organisaties tegen slavernij en een aantal Afrikaanse celebrities, waaronder voetballer Didier Drogba en voormalig Miss Frankrijk, Sonia Rolland, hadden opgeroepen tot het protest nadat omroep CNN met een reportage een netwerk van slavenmarkten in Libië had onthuld.

De demonstranten verzamelden zich zaterdagmiddag voor de Libische ambassade in Parijs, waarna zij trokken naar de Champs-Elysees. Daar werden zij opgewacht door de oproerpolitie.

Er braken gevechten uit tussen politie en actievoerders, waarbij betogers met stenen gooiden en de politie traangas in de menigte afvuurde.

CNN toonde in de documentaire hoe opgepakte vluchtelingen op vele plekken in Libië worden verhandeld. De verkopers zijn de mensensmokkelaars die zijn betaald door vluchtelingen om hen te helpen via Libië naar het Middellandse Zee-gebied te reizen.

Vanwege verscherpte acties van de Libische kustwacht kunnen de vluchtelingen echter steeds minder vaak het land verlaten. De smokkelaars verkopen hen dan op de Libische slavenmarkt waardoor zij opnieuw aan de vluchtelingen verdienen.

De Libische overheid kondigde na de onthulling een onderzoek aan.