fbpx
Parea Suriname heeft nieuw bestuur

De rechten van LGBT in Suriname verdedigen, de vereniging Parea verder uitbouwen en bovenal positief bijdragen aan de gehele Surinaamse maatschappij. Dat zijn de doelen waar het vrijdag herkozen bestuur van Parea, de vereniging van gay-, bi- en transman-professionals, de komende drie jaar voor gaat.

Het bestuur bestaat uit Juan Pigot (voorzitter), Sherwin Vreeswijk (penningmeester) en Raoul Franker (secretaris).

Parea ondersteunt haar leden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en wil zich daarnaast inzetten voor het welzijn van alle Surinamers. De afgelopen bestuursperiode van 3 jaar stonden voornamelijk in het teken van het opzetten van de structuur van de vereniging. Ook werd een eigen Parea-kantoor ingericht en voerde Parea verschillende projecten uit op het gebied van mensenrechten, belangenbehartiging en training.

“Een absoluut hoogtepunt was voor mij persoonlijk het irrigatiesysteem dat wij mede hebben kunnen schenken aan Huize Ashiana”, vertelt voorzitter Juan Pigot. Leden van Parea participeerden tijdens de sprinklerinstallatie voor de plantenkas ter gelegenheid van de Pride Month Suriname. “Een fantastisch voorbeeld van waar het ons om draait: teruggeven aan de samenleving om te helpen ons land vooruit te brengen”, aldus Pigot.

Enkele andere mijlpalen voor Parea: de “Verklaring van Paramaribo”, waarin prominente bedrijven verklaarden zich te zullen inzetten voor een LGBT-vriendelijk personeelsbeleid; de opvoering van de toneelstukken “Baka Foteni Yari” en “Schijn”, de tentoonstellingen “Faces” en “Me” en de conferenties “Work Place Pride” en “Mensenrechten voor Transgenders”. Daarnaast doneerde Parea mee aan Su-Aid.

Voor de komende periode zal het bestuur doorgaan op de ingeslagen weg, met de ondersteuning van bondgenoten, het bedrijfsleven en de verschillende internationale en nationale maatschappelijke organisaties. “En zeker ook met onze bondgenoten binnen het parlement en de regering”, voegt Pigot toe. “De wettelijke erkenning van relaties van mensen met hetzelfde geslacht zal zeker een onderdeel worden van onze activiteiten.”

De recente uitspraken van de Surinaamse rechter in de zaak van Yvana Hilton en die van het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens over gelijke rechten voor LGBT, alsmede de groeiende maatschappelijk steun, sterken Parea “in ons gevecht voor een samenleving waar eenieder hetzelfde behandeld wordt zonder discriminatie”, zegt Pigot.(GFC)

Meer nieuws

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…