fbpx
Parea organiseert ‘signing road show’

GFC NIEUWS- PAREA Suriname, de vereniging van LGBT-professionals, heeft donderdag een alternatieve ondertekeningsronde georganiseerd van de Verklaring van Paramaribo (VVP).

Deze roadshow bood twaalf bedrijven en organisaties de gelegenheid om ook in COVID-tijd de VVP te ondertekenen en werken daarmee aan gelijke rechten voor hun medewerkers.

De VVP is in 2017 geïntroduceerd en omvat een plan van aanpak dat bedrijven en instellingen ondersteunt bij het inclusief maken van de werkomgeving en het uitbannen van discriminatie op de werkvloer, in het bijzonder de discriminatie van collega’s met een LGBT-achtergrond. In Suriname werken nu 82 bedrijven en organisaties in Suriname actief aan gelijke rechten op de werkvloer.

Tijdens eerdere ondertekeningsrondes kwamen werkgevers samen, maar vanwege de COVID-maatregelen bezocht PAREA dit jaar de bedrijven. Een bijzondere editie, vindt PAREA-voorzitter Juan Pigot, vanwege het “kijkje in de keuken” van de bedrijven en de bijzondere, soms persoonlijke motivaties binnen bedrijven die zich hard maken voor deze ondersteuning.

De aftrap was bij bedrijfsadviseur Ernst & Young, waar managing partner Andrew Tom benadrukt dat voor zijn organisatie wereldwijd totale inclusiviteit geldt. Een verdieping hoger stelt Partner Edward Naarendorp van Naarendorp Advocaten dat gelijkheid start op de werkvloer.

Bouwmaterialenzaak Building Depot is pro diversiteit, zegt onderdirecteur Marissa Kalloe. In de winkel, met medewerkers van verschillende culturen/ etniciteiten is een stevige signatuur zichtbaar van medewerkers die behoren tot de LGBT-gemeenschap. Bijzonder voor het PAREA-team is het moment waarop Kalloe haar handtekening plaatst. “Ik doe dit voor jullie!”, zegt ze met haar blik op de medewerkers.

Ook bij sportvereniging Oase wappert de regenboogvlag. Algemeen Manager Ralph Issa geeft aan “… dat het achterhaald is, indien je niet LGBT-inclusief bent.” Bij Oase maakt het niet uit van wie je houdt als je er werkt of lid bent.

In 2018 liep King’s Enterprises als eerste bedrijf mee in de PRIDE Walk; King’s sponsorde die hele maand activiteiten. Voor directeur Roy Kartaram is het belangrijk dat er binnen zijn organisatie geen discriminatie plaatsvindt. “Als mens zijn wij gelijkwaardige zielen”, aldus Kartaram.

Green Child, maker van ecologische producten, heeft PAREA al aan het begin van het jaar benaderd om steun te betuigen. “Als MVO-bedrijf dat gelooft in fairtrade, staan wij achter deze verklaring ongeacht van wie je houdt”, aldus Pascali Vreedzaam, marketing assistant.

Hekkensluiter op deze bijzondere dag is Gaetano Best, partner van het nieuwe kantoor Best Advocaten. Best heeft PAREA ondersteund bij het opstellen van de Verklaring van Paramaribo, die is voortgevloeid uit de eerste Workplace Pride-conferentie in Suriname in 2016.

Ook wijnimporteur Happy Life Venture, autoverhuurder Alamo/National, International Mall of Suriname, NAKS en Blue Dots Technology ondertekenden de VVP. Deze zesde ondertekeningssessie, de roadshow, stond in het teken van de PRIDE Month Suriname 2020, Stay at home edition.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…