fbpx
Paramaribo Zoo vanaf maandag weer open

GFC NIEUWS- Op maandag 13 juli gaat de Paramaribo Zoo weer open.

Vanwege het coronavirus heeft de Zoo een tijdlang de deuren gesloten gehouden voor bezoekers.

“Het water komt de Paramaribo Zoo tot de lippen. Mede door de sluimerende crisis zag de dierentuin haar bezoekersaantal met meer dan 75 procent terug lopen. Nu het aantal Covid-19-besmettingen in het land een enorme vlucht neemt sinds het weekend, heeft de leiding van de Paramaribo Zoo besloten de poorten te sluiten.
Dat besluit is genomen omdat de hele gemeenschap gevaar loopt. Echter, het houdt in dat er geen geld in het laatje komt en dat vormt een probleem. Om te zorgen dat de dieren toch gevoerd kunnen blijven worden, is er geld nodig. Geld dat er momenteel niet is”, zei de leiding in juni toen de lockdown-maatregelen werden verscherpt.

Op de samenleving werd een beroep gedaan om de dierentuin door dit diepe dal heen te helpen. De burgerij werd opgeroepen alvast toegangsbewijzen te kopen voor het moment de dierentuin weer opengaat. “Daarmee bewijst u de dierentuin een dienst van onschatbare waarde!” wordt benadrukt. De actie ‘Nu betalen, straks bezoeken’ moet erin resulteren dat de Paramaribo Zoo niet in de steek wordt gelaten,” werd aangevoerd.

Inmiddels heeft de directie alle maatregelen getroffen om bezoekers zo veilig mogelijk weer te kunnen ontvangen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.