Paramaribo Zoo start met modernisering speeltuinen door geste Republic Bank

“Met deze geste kan de Paramaribo Zoo, die al jaren over de grootste speeltuin van Suriname beschikt, haar speeltuinen vernieuwen en moderniseren. Dit zal voor de samenleving, in het bijzonder onze bezoekers, een aangename verrassing zijn. We zijn de Republic Bank daar zeer erkentelijk voor”, aldus John Altenberg, directeur van de Zoo, bij de symbolische overdracht van de geste eerder dit jaar.

Gisteren was het zover voor het officiële startsein van het project. In het kader van de Bank haar sociaal-maatschappelijk programma, The Power to Make A Difference, is de Paramaribo Zoo één van de organisaties die dit jaar in aanmerking is gekomen voor een financiële geste.

Samen met de leerlingen van het Nancy’s Kids Verzorgings Instituut, is door directie- en bestuursleden het officieel startsein gegeven voor de uitvoering van het project ten behoeve van Suriname’s enige dierentuin.

“Voor ons was het besluit al snel genomen om ons te committeren aan dit project, omdat we ons ervan bewust zijn dat de Paramaribo Zoo een begrip is in onze samenleving en dat willen we graag zo behouden”, zegt Lilian Leeflang, Director Retail Banking bij Republic Bank.

Met een gemiddeld aantal bezoekers van 68.000 op jaarbasis, is de Zoo een ultieme plek voor gezinnen met kinderen. Doordeweeks wordt de Zoo voornamelijk bezocht voor educatieve schoolbezoeken.

Het voornaamste doel van dit project is dan ook om de speeltuinen kindvriendelijker, veiliger en moderner te maken, zodat de Zoo een leukere bestemming wordt voor bezoekers.

Het streven is om het project dit jaar nog af te ronden en de investering van de Bank bedraagt SRD 150.000,-.

Overige berichten