fbpx

Paramaribo Zoo krijgt kinderwaterpark

GFC NIEUWS- De Paramaribo Zoo krijgt een kinderwaterpark.

De Paramaribo Zoo Aqua Fit Center moet over vijf maanden een feit zijn en zal de dierentuin in staat moeten stellen verder eigen middelen te genereren en zelfvoorzienend te zijn.

Het project wordt gefinancierd uit een grant die het Bureau van First Lady Ingrid Bouterse-Waldring van het Koninkrijk van Marokko heeft ontvangen.

De ondertekening voor de opzet van het waterpark vond plaats op 8 oktober op het Bureau van de First Lady zelf. Bij deze ondertekening waren naast de First Lady, die beschermvrouw van de Zoo is, ook de aannemers en minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken (BuZa) betrokken.

Het aandeel van BuZa hierin is dat de schenking tot stand is gekomen door lobbywerk van minister Pollack-Beighle.

De minister zei dat de grand ook door de inzet van de First Lady is rondgekomen.

Minister Pollack-Beighle benadrukte dat Suriname veel financieringen binnen krijgt, maar ook veel laat liggen. Volgens haar vragen de meeste grant financierders om mensen die toegewijd zijn, projecten kunnen ontwerpen, uitvoeren en monitoren.

De Buza-minister ziet in de First Lady de persoon met het juiste trackrecord. Op haar ministerie is er een beroep gedaan om op zoek te gaan naar dieren ten behoeve van de zoo.

Minister Pollack-Beighle liet dan ook alvast weten dat dit doelgericht met grote dierentuinen en via bilaterale contacten te zullen oppakken, “zodat de Paramaribo Zoo een internationale zoo kan worden”.

OOK INTERESSANT
KPS-leiding adviseert burgers om niet deel te nemen aan protestactie van 24 maart

De First Lady zei nadrukkelijk dat het om een grant gaat. “Wij krijgen het geld en zorgen ervoor dat het project wordt uitgevoerd”, eraan toevoegend dat haar bureau het uitsluitend met donaties doet en nog veel projecten in petto heeft.

Nadat directeur John Altenberg enige tijd geleden een beroep op het Bureau van de First Lady had gedaan, is zij meteen in actie gekomen. De zaak werd met de minister van Buitenlandse Zaken besproken en bij de First Lady ontsproot het idee om een zwembad in de dierentuin te bouwen.

In eerste instantie werd aangeklopt bij India, maar er liepen reeds projecten met dit land en die moesten eerst worden afgerond.

Uiteindelijk haalde minister Pollack-Beighle een grant van het Koninkrijk van Marokko binnen. Het minister van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) heeft vanaf het begin technische bijstand toegezegd.

Het waterpark zal uit rotsformaties bestaan, wat tegenwoordig een veel gebruikte techniek is in het buitenland.

Het park krijgt de naam Werehpai mee, genoemd naar de grotformaties die een paar jaar terug op Kwamalasemutu werden ontdekt.

Het wordt volgens Altenberg een substantiële verruiming van de voortbestaanmogelijkheden van de dierentuin.

Altenberg herinnerde eraan dat het Bureau van de First Lady al vaker projecten tot stand heeft gebracht voor de Paramaribo Zoo, hij noemde in deze de looppaden die enkele jaren geleden zijn aangelegd.