Paramaribo-Noordoost en Miami Dade County gaan zusterrelatie aan

Paramaribo-Noord0ost en Miami Dade County zijn een zusterrelatie aangegaan. De ondertekening van deze overeenkomst heeft vorige week plaatsgevonden in het kantoor van burgemeester Gimenez in deze belangrijke voorstad in Miami. Het Consulaat-Generaal van Suriname in Miami is enige tijd bezig geweest met het verder verstevigen van de banden tussen Suriname en Miami.

Het aangaan van deze relatie moet gezien worden als positief resultaat van de ondernomen acties. Miami Dade County met een inwonertal circa 2.5 miljoen, staat onder andere bekend om het groot aantal inwoners van Cubaanse afkomst; ongeveer 34%.

Deze stedenband zal als voordeel hebben voor Suriname: culturele uitwisseling, humanitaire assistentie, jeugd- en educatieve programma’s, economische- en duurzame ontwikkeling en toerisme. President Dwight Eissenhouwer heeft in 1956 het Sister Cities programma gestart met als doel het creёren en versterken van partnerschappen tussen steden van de VS en de rest van de wereld. Deze overeenkomst werd getekend door Consul- Generaal Marsha Renfurm en Commissaris Audrey Edmonson van Miami Dade County.

Verder hebben burgemeester Carlos Giminez, Commissaris Jose Diaz en Districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust een sleutelrol gespeeld. Commissaris Audrey Edmonson heeft de samenwerking tussen de twee steden ondersteund en voorgedragen voor de City Counsel.

In het verlengde van de ondertekening is er voor 6 september een investeringsforum gepland, waarbij investeerders van geheel Florida geїnformeerd zullen worden over de investeringsmogelijkheden die Suriname te bieden heeft.

Gelijk daarna zal er een officiёle handelsmissie onder leiding van Commissaris Audrey Edmonson naar Paramaribo afreizen voor het aftasten van samenwerkingsmogelijkheden op het gebied van o.a. handelsuitwisseling en culturele aangelegenheden.(GFC)