Paramaribo en Hangzhou verstevigen stedenband

De stedenband tussen Paramaribo en Hangzhou, de vijftiende grootste stad van de Volksrepubliek China, bestaat al bijkans twintig jaar. Om de band tussen de twee steden te verstevigen, is het officieel verzoek voor toetreding tot de Belt and Road Local Cooperation ( BRLC) vandaag door districtscommissaris Mike Nerkust getekend.

Speciaal voor deze gelegenheid is een delegatie uit de stad Hangzhou geleid door Wu Lianping, de vicepresident van Hangzhou People’s Association for Friendship with Foreign Countries naar Paramaribo afgereisd. Het doel van de samenwerking is om wederzijdse ontwikkeling te versterken op verschillende gebieden.

De gasten hebben na de ondertekening een rondleiding gekregen in de Kathedraal en mochten Waterkant en omgeving verkennen. De delegatie heeft daarnaast een bezoek gebracht aan de leiding van De Nationale Assemblee.

Hangzhou is een van de bekendste en welvarendste steden van China, en staat vooral bekend om de natuurlijke en groene omgeving, met het ‘Westelijke Meer’als toeristisch trekpleister. De stad is een financieel, industrieel en cultureel centrum. Hangzhou is de hoofdstad van de Chinese provincie Zhejiang en was ooit de hoofdstad van China.(GFC)