Paramaribo direct afsluiten van binnenland om verspreidingskans coronavirus te reduceren

GFC NIEUWS- Kritische burgers zijn van oordeel dat groot Paramaribo direct moet worden afgesloten van mogelijke risicogebieden elders in het land om zo de kans op eventuele verspreiding van het coronavirus in de hoofdstad te verkleinen.

“Wij hebben direct ons luchtruim gesloten nadat bekend werd dat personen die komen uit risicolanden het coronavirus ons land kunnen binnenbrengen. Dat was een goede en logische beslissing die heeft gewerkt. Nu er een grote kans bestaat dat het virus kan worden binnengebracht vanuit de grensgebieden in het oosten, westen en zuiden, moeten er ook daar de nodige maatregelen getroffen worden”, is de redenering van een bezorgde winkelier uit Uitvlugt .

“De meeste mensen in Suriname wonen in groot Paramaribo. Het zou verstandig zijn indien de wegen, onder meer de oost- west verbinding, en andere routes die gebruikt worden om Paramaribo en omstreken binnen te komen, volledig worden afgesloten ter bescherming van de stadsgemeenschap. De mensen uit die risicogebieden die naar de hoofdstad willen moeten eerst twee weken in quarantaine”, stelt hij tot slot.

Tijdens de coronauitbraak in Wuhan, werd die stad volledig geïsoleerd om verspreiding tegen te gaan en zo de bewoners uit andere steden in China te beschermen.

Het voorstel is nu om groot Paramaribo totaal te isoleren van risicogebieden elders in het land. De situatie in de hoofdstad kan dan beter onder controle worden gehouden.

Overige berichten