fbpx
Paramaribo direct afsluiten van binnenland om verspreidingskans coronavirus te reduceren

GFC NIEUWS- Kritische burgers zijn van oordeel dat groot Paramaribo direct moet worden afgesloten van mogelijke risicogebieden elders in het land om zo de kans op eventuele verspreiding van het coronavirus in de hoofdstad te verkleinen.

“Wij hebben direct ons luchtruim gesloten nadat bekend werd dat personen die komen uit risicolanden het coronavirus ons land kunnen binnenbrengen. Dat was een goede en logische beslissing die heeft gewerkt. Nu er een grote kans bestaat dat het virus kan worden binnengebracht vanuit de grensgebieden in het oosten, westen en zuiden, moeten er ook daar de nodige maatregelen getroffen worden”, is de redenering van een bezorgde winkelier uit Uitvlugt .

“De meeste mensen in Suriname wonen in groot Paramaribo. Het zou verstandig zijn indien de wegen, onder meer de oost- west verbinding, en andere routes die gebruikt worden om Paramaribo en omstreken binnen te komen, volledig worden afgesloten ter bescherming van de stadsgemeenschap. De mensen uit die risicogebieden die naar de hoofdstad willen moeten eerst twee weken in quarantaine”, stelt hij tot slot.

Tijdens de coronauitbraak in Wuhan, werd die stad volledig geïsoleerd om verspreiding tegen te gaan en zo de bewoners uit andere steden in China te beschermen.

Het voorstel is nu om groot Paramaribo totaal te isoleren van risicogebieden elders in het land. De situatie in de hoofdstad kan dan beter onder controle worden gehouden.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)